Τηλεϊατρική - Συμβουλευτική

Στο ιατρείο παράλληλα με τις διά ζώσης επισκέψεις διενεργούνται διαδικτυακές – εξ’ αποστάσεως επισκέψεις. Καθώς μπορεί να μην έχετε προηγούμενη εμπειρία με τον τύπο αυτό των διαδικτυακών συναντήσεων με τον γιατρό, θα γίνει μία προσπάθεια επεξήγησης των λεπτομερειών ώστε να αποτελέσει μία ουσιαστική και ταυτόχρονα ευχάριστη εμπειρία.

cover photo
Τι είναι η εξ’ αποστάσεως ή διαδικτυακή επίσκεψη

Οι διαδικτυακές επισκέψεις είναι εφάμιλλες με τις αντίστοιχες διά ζώσης επισκέψεις. Αν δεν επιθυμείτε ή δεν είστε σε θέση να μετακινηθείτε στον χώρο του ιατρείου, μπορείτε να προγραμματίσετε διαδικτυακή συνάντηση (τηλεφωνικά ή μέσω e mail), ώστε η συνομιλία με τον γιατρό να γίνει από την οικία ή την εργασία σας σε ώρα που σας εξυπηρετεί. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης θα αξιολογηθούν τα συμπτώματά σας, καθώς και οι εξετάσεις που έχετε πραγματοποιήσει, ίσως συστηθούν συμπληρωματικές διαγνωστικές εξετάσεις, θα δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματά σας, ενώ τέλος θα τεθεί ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό πλάνο που θα αφορά συμβουλές, πιθανή φαρμακευτική αγωγή και προγραμματισμό επανεκτίμησης, εξ’ αποστάσεως ή διά ζώσης.

Για ποιους λόγους να αναζητήσετε μία εξ’ αποστάσεως συμβουλευτική – δεύτερη γνώμη

• Δεν έχετε πειστεί ότι έχει γίνει η σωστή διάγνωση.
• Έχετε ακόμη αναπάντητα ερωτήματα ή δεν κατανοήσατε απόλυτα τις πληροφορίες που σας έχουν δοθεί.
• Δεν είστε βέβαιοι ή δεν έχετε ικανοποιηθεί με την αγωγή που σας έχει συστηθεί.
• Η θεραπευτική αγωγή που σας δόθηκε δεν απέδωσε και η κατάστασή σας δεν έχει βελτιωθεί.
• Αναζητάτε τη γνώμη ενός ειδικού για συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας.

Η δεύτερη γνώμη μπορεί να επιβεβαιώσει τη διάγνωση, να αντιτείνει μία διαφορετική διάγνωση, να πληροφορήσει σχετικά με νεότερες πιο εξελιγμένες θεραπείες, και βέβαια να εξασφαλίσει την σιγουριά στις αποφάσεις σας όταν βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Πως μπορείτε να προγραμματίσετε τη διαδικτυακή επίσκεψη

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού τηλεφωνικά μέσω της γραμματείας στο 2310236288 σε ώρες ιατρείου, ή σε επείγουσα περίπτωση στο 6944715337, ή μέσω e mail στο dimsterg@otenet.gr.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικτυακή επίσκεψη

Για την άρτια εξυπηρέτησή σας βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε χώρο όπου υπάρχει ησυχία και δεν πρόκειται να σας ενοχλήσουν ή να σας διακόψουν. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε ικανοποιητική σύνδεση στο internet, και ότι έχετε εγκαταστήσει πλατφόρμα διαδικτυακών συναντήσεων, όπως είναι το zoom. Για την οποιαδήποτε απορία σχετικά με την σύνδεσή σας πριν την επίσκεψη θα ενημερωθείτε από την γραμματεία του ιατρείου.

Επίσης στα πλαίσια της αρτιότερης και πληρέστερης αξιολόγησης του ιστορικού σας, καθώς και των εξετάσεων που έχετε πραγματοποιήσει, συστήνεται η προηγούμενη ενημέρωση, τηλεφωνικά ή μέσω e mail, σχετικά με το πρόβλημα που σας οδήγησε στον γιατρό ή την πιθανή διάγνωση που σας έχει δοθεί από άλλον συνάδελφο, ενώ παράλληλα κρίνεται σκόπιμη η αποστολή μέσω e mail των εξετάσεων που έχουν διενεργηθεί.